Pırlanta Nedir?

Pırlanta Nedir?

Pırlanta Nedir?

Hem maddi hem de manevi anlamlar yüklenen pırlanta nedir, tarihi nedir gibi soruların cevapları merak ediliyor. Pırlanta oldukça değerli bir taş olmasının yanında çok eskiye dayanan bir tarihe sahip olması ile biliniyor. Elmas madeninin kesilip, şekil verilerek parlatılması ile birlikte oluşuyor.

Pırlantada Berraklık Nedir?

Her elmasın bir oluşum süreci bulunuyor. İçerisinde farklı mineralleri barındırması ile birlikte çeşitlere izlere sahip oluyor ve pırlanta bu izlere ne kadar az sahip olursa o kadar fazla parlıyor.

Pırlanta Kesimi

Pırlantanın en iyi şekilde ışıltı yayabilmesi noktasında kesimi önem taşıyor. Pırlanta kesimi ne kadar incelikli olursa mücevher o kadar parıldıyor ve kıymetli oluyor. Kesim araçları ile birlikte ince matematiksel kurallarıyla pırlantaya şekil veriliyor. Cilalanıyor ve kullanıma uygun hale getiriliyor.

Pırlanta Tarihi Nedir?

Pırlanta tarihi çok eskilere dayanıyor. Dinozorlar yeryüzünde bulunmadan öncesinde doğada oluşmaya başladığı biliniyor. Yerküre derinliklerinde yüksek ısı ve basınç ile birlikte oluşumunu tamamlıyor. Bu değerli taşların ancak çok azı mücevher yapımına uygun olabiliyor ve kullanılabiliyor.

Etiketler: pırlanta nedir?,pırlanta
Ocak 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Çerez Örnek