Pırlantanın Gerçekliği Nasıl Anlaşılır?

Pırlantanın Gerçekliği Nasıl Anlaşılır?

Pırlantanın Gerçekliği Nasıl Anlaşılır?

Bir pırlantanın gerçek olup olmadığını anlayabilmek için çok çeşitli testler bulunuyor. Kişiler bu testleri kendi kendilerine uygulayabilecekleri gibi bir uzmandan yardım da alabiliyorlar. Pırlantanın gerçekliği rahatlıkla test edilebiliyor. Tabii ki en uygun çözüm uzmanlardan yardım alınması tavsiye ediliyor.

Su Testi ile Pırlantanın Gerçekliğini Anlamak

Pırlanta kontrolü için bu basit rahatlıkla uygulanabiliyor. Normal bir boyda bardak içerisinde pırlanta bırakılıyor ve test ediliyor. Değerli taşın dibe çökmesi pırlantanın gerçekliğini gösteriyor.

UV Işık Testi ile Pırlanta Kontrolü

Pırlantanın gerçekliğini anlama yöntemlerinden biri olan UV ışınları ile kişiler rahatlıkla pırlantayı kontrol edebiliyor. Elmas mavi renkli bir ışık yaymasından dolayı rahatlıkla anlaşılabiliyor. Ancak bu durum tüm elmaslar için geçerli olmayabiliyor. Bu nedenle en uygun çözüm uzmanlardan yardım almak oluyor.

Isı ile Pırlanta Kontrolü

Gerçek pırlanta anlama yöntemlerinden biri de ısı olarak ortaya çıkıyor. Elmaslar yüksek ısılara dayanıklı taşlar olmalarından dolayı gerçekliği bu test ile birlikte de anlaşılabiliyor. Kesin ve net bir şekilde pırlantanın gerçek olup olmadığının anlaşılması için uzmanlara danışılması gerekiyor.

Etiketler: diamond,pırlanta
Şubat 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Çerez Örnek